MT coaching

Executive & business coaching op 6 wielen

Een managementteam is vaak meer management dan team. Terwijl we enorm veel investeren in de operationele teams, vergeten we vaak het belangrijkste team van de organisatie. Ongemerkt sluipen er patronen in onze samenwerking die de organisatie niet altijd vooruithelpen. En dus is het goed om af en toe als team afstand te nemen.


Het MANAGEMENT team
Het doel van het MT is het managen van de organisatie. Maar welke stijl kies je hierbij? En belangrijker: welke mensvisie ligt hieronder? Hebben medewerkers sturing nodig of juist autonomie? Van micro-managen wordt niemand blij (ook de manager niet) maar op welk niveau is management en sturing wel effectief in onze organisatie?

Deze vragen zijn dagelijkse kost voor mij als Camper Coach. Niet alleen in de gesprekken met C-level executives en MT-teams, maar ook in mijn (adhoc/freelance) rol als coach op het gebied van Lean, Agile, Scrum en zelfsturing*. Doordat ik heb gewerkt in een enorme diversiteit aan organisaties en mensen**, kun je ervan uit gaan dat ik jullie specifieke dienstverlening en markt ken of snel leer kennen.


Het Management TEAM
Zoals ik al schreef in de introductietekst, krijg het team-aspect van MT’s soms te weinig aandacht. Dit biedt tegelijk een enorme kans voor de organisatie. Als de MT-leden ‘in hun kracht’ (sorry voor het cliché) zitten, ontstaat synergie die uitstraalt naar de rest van de organisatie. Teams worden nergens zo door gemotiveerd als door de visie en bevlogenheid van het leiderschap.

Ik heb veel gewerkt met de bijzondere dynamiek van managementteams. Een team is een groep mensen met een gemeenschappelijk doel. En dat verbindende doel is vaak minder helder dan gedacht. Omdat het MT-team een optelsom is van de teamleden, schakel ik voortdurende tussen de individuen en het team.


Individuele coaching
Uit de sessie met het managementteam kan de vraag ontstaan naar individuele (vervolg)coaching. Omdat de werksetting en de rol van het MT-lid dan al helder is, kunnen we zeer gericht aan de slag met de (hulp(vragen.


* Ik heb een serie luchtige boeken (de ‘inspiratiereeks’) geschreven over deze onderwerpen. Lees bij interesse het e-book over Lean, Agile & Scrum of het deel dat gaat over autonomie en zelfsturende teams.
** Ik ben founder/MT-lid (geweest) van o.a. Kastanjelaen, Mintees, Mobiroo, SPRANQ, Popstap, Aestas, SOMT, DPA/SOZA XPERT, Clapper (het droge bankje), Ecofont (inktbesparend lettertype), World Wide Wraps, Yibbler, VermogensMagazine, CookCook catering, Scrum koken, Morphy en Breinspijs en heb projecten gedaan met/voor onder meer AOC Oost, BAM, Eneco, Gemeentelijke overheid (divers), Mileway, Ministeries (divers), PostNL, Rabobank, Trunkrs, Universiteit Utrecht, Wageningen University & research, Whiplash Stichting en Wortell. Lees hier meer over mijn achtergrond en ervaring.

Call Now Button
Translate »