De CamperCoach

Executive & business coaching op 6 wielen

Een camper heeft een bestuurder nodig, zoals een schip een kapitein. Ik prijs mijzelf gelukkig dat ik die bestuurder ben. Dat ik mijn voorliefde voor avontuurlijke roadtrips kan combineren met mijn andere passie: mensen, teams en organisaties helpen om te veranderen, te verbeteren en te versnellen. Op deze pagina vertel ik graag meer over mijzelf, zodat je weet met wie je op pad gaat.

Hartelijke groet,

Gerjon Zomer


Focus
Al ruim vijfentwintig jaar help ik als ‘accelerator’ mensen, teams en organisaties die vastlopen. Die strubbelingen ervaren in productinnovatie, in de samenwerking met elkaar/gebruiker/klant, in de uitdagingen die groei met zich meebrengt en in het ‘managen’ van steeds complexer wordende processen.


Mijn ervaring in een notendop:

  • > 30 jaar in het vereenvoudigen van complexe materie
  • > 25 jaar in copy writing en vormgeving
  • > 25 jaar als ondernemer in start-ups en scale-ups.
  • > 20 jaar in business development, marketing strategie & marcom
  • > 20 jaar als coach en sparringpartner voor ondernemers, directie/MT en bestuur
  • > 20 jaar als accelator en (product)innovatie coach voor startups
  • > 15 jaar in design thinking, UX design, SEO en SEA
  • > 15 jaar in IT, platform ontwikkeling en webdev
  • > 10 jaar in teambuilding en bouwen van zelfsturende teams (met ondersteunende tooling zoals Lego Serious Play)
  • > 5 jaar als team coach in Lean, Agile, Kanban en Scrum (ook online en met gedistribueerde teams)

Als alles klopt
De kroon op Camper Coaching is de paradigmawisseling. Het moment waarop je de wereld volledig anders ziet. Het is alsof je jaren bijziend was en opeens een bril opzet. Door je diepe overtuigingen te veranderen ga je anders denken en de dingen écht anders doen.

Hierbij is het essentieel om te onthouden dat alles met elkaar samenhangt. Wat je doet, waarom je het doet en hoe je het doet. Om succesvol te zijn in onze complexe wereld moet alles kloppen. Ik heb de Lean Story Design mindset ontwikkeld vanuit deze visie.

De Camper Coach schreef een serie luchtige boeken (inspiratiereeks.nl)

De mens centraal
Een organisatie is in wezen niet meer dan een verzameling mensen en verhalen. Ik ga uit van een positief mensbeeld. De (meeste) mensen hebben geen directieve manager nodig, slechts een verbindend doel en passende coaching. Geef vertrouwen en je krijgt vertrouwen. In die volgorde…


Executive coaching
De meest bepalende mensen bevinden zich aan de ‘top’. Het zijn de DGA’s, de directieleden, de board members, bestuurders en andere leiders die grotendeels de koers van de organisatie bepalen. Omdat ik de ‘werkvloer’ ken als strategisch kan denken, wordt ik veel gevraagd als executive coach.

Zoals Peter Drucker al zei, de bottleneck bevindt zich bovenaan de fles. Ik focus me daarom op executive coaching, omdat hier de meeste winst te behalen valt. Voor de organisatie, voor het leiderschap en vooral voor de mens achter de leider.


★ VERBINDENDE VERHALEN, SLIMME OPLOSSINGEN, GEOLIEDE TEAMS, VEERKRACHTIGE ORGANISATIES ★


Call Now Button
Translate »