Executive coaching

Executive & business coaching op 6 wielen

Een ‘executive’ is een duur woord voor een leider. De ‘beste leider’ bestaat niet, slechts de leider die het best aansluit bij de behoefte van de organisatie. De wereld waarin we onze producten en diensten maken verandert steeds sneller en de organisatie verandert (hopelijk) mee. En dus zit er voor de leider niets anders op dan meeveranderen. Om een leiderschapsstijl te ontwikkelen die past bij de aard van de organisatie. Maar hoe?


The 94% problem
Onderzoek onder CEO’s dat jaarlijks herhaald wordt, laat steeds hetzelfde beeld zien: 94% van de CEO’s is ontevreden over de innovatiekracht en innovatiesnelheid van hun organisatie. Er is behoefte aan ‘vernieuwende ideeën’ maar de realiteit is hard: ‘Most bold ideas are dead on arrival‘. De Camper Coach helpt mensen, teams en organisaties om te veranderen, te verbeteren en vooral te versnellen. Dit vraagt om de juiste mindset en die begint, inderdaad, aan de top.


Intrapreneurs
Ik heb aan de wieg gestaan van tientallen startups en productconcepten en ken de valkuilen. Tegelijk heb ik projecten gedaan voor/bij diverse overheidsorganisaties en corporates en ben ik sparring partner & coach geweest voor een aantal C-level (ook: C-suite) executives. En het beeld bij de grote jongens is identiek: hoeveel geld we ook pompen in ‘intrapreneurship’, de innovaties gaan zelden echt vliegen. Zo deed ik een coachingsopdracht bij een grootbank die in vijf jaar tijd ruim 100 interne startups opzette, waarvan er slechts 2 levensvatbaar en winstgevend bleken. Mijn advies was: bouw een innovatiecultuur door het aannemen van mensen die al over de juiste entrepreneurial mindset beschikken.


Management is doing things right. Leadership is doing the right things**.
– Peter Drucker

Alles moet kloppen
De kern van de winnende mindset: als je als wilt innoveren in onze complexe wereld, moet alles kloppen: wat je doet, waarom je het doet en hoe je het doet. Deze elementen moet in het DNA van de organisatie zitten. het vraagt om een organisatiecultuur die bestaat uit een cultuur van inspireren (waarom), experimenteren (wat) en optimaliseren (hoe)*.

In de Camper Coaching gaan we daarom de slag met het Wat, Waarom en Hoe van je organisatie. Ik vertel en leer je graag over de kracht van woorden (storytelling), effectieve productontwikkeling (design thinking) en veerkrachtige processen (Lean, Agile, Scrum en zelfsturing). Altijd met respect voor je eigenheid, voor datgene dat jou en je onderneming uniek maakt. En altijd zo concreet mogelijk, dus neem vooral een actuele casus mee!


* Wil je alles weten over het verschil tussen innovatie binnen een startup en een corporate? En hoe je de basis legt voor een winnende cultuur? Lees dan het Lean, Agile & Scrum-deel van de inspiratiereeks.
** Ben je C-level / C-suite executive en wil je meer weten over het verschil tussen management en leiderschap, alternatieve besturingsmodellen en hoe management écht leuk wordt, lees je in het Zelfsturing-deel van de Inspiratiereeks (e-book).

Call Now Button
Translate »